Bobbies bij Bar Kastaar Tielt

Bobbies bij Bar Kastaar Tielt

In 2014 werd ik met mijn eerste gecommercialiseerd upcycling project Bobbie geselecteerd door Ventura Projects .

Ventura Projects waren gecureerde tentoonstellingsruimtes die de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hedendaags design presenteerden. Elk Ventura Project bestond uit zorgvuldig geselecteerde tentoonstellingen met tijdelijke initiatieven, speciale projecten en/of creatieve hospitality concepten. Of het nu een design district of een geïntegreerde tentoonstelling was, Ventura Projects onderscheidde zich door de focus op inhoud, creativiteit en experiment.

Het dynamisch gecureerde format bracht een balans tussen gerenommeerde ontwerpers en opkomende talenten, onafhankelijke studio’s en gevestigde merken, design academies, galeries en instellingen. Conceptuele experimenten werden afgewisseld met professionele presentaties. Op deze manier werden bezoekers uitgedaagd om design vanuit verschillende perspectieven te bekijken en werden deelnemers in contact gebracht met anderen die buiten hun eigen domein werken. In lijn met de steeds breder wordende reikwijdte van design, gaf de open aanpak van het evenement deelnemers de flexibiliteit om hun werk te presenteren op een manier die het beste past bij hun praktijk.

Elk Ventura Project had een specifiek oogmerk: opkomende trends en talenten, debuterende gevestigde creatieven, topkwaliteit en innovatieve designlabels, nieuwe processen en productiemethoden, conceptuele en niche projecten

Ik mocht er exposeren in de Buda Gallery tijdens de toen nog Interieur Biënnale in Kortrijk en werd opgenomen in het boekje als HOWEST Ambassadeur Industrieel ontwerpen

Bobbie ontstond na een bezoek bij de lasser. De ‘afvalbak’ lag er vol met deze bobijnen. Die bleken na gebruik van de lasdraad (halfautomatische laspost) geen nu meer te hebben. Ik zag er vanuit mijn ecodesign principes direct een nieuw product in, namelijk een hanglamp. Ik werkte namelijk in de verlichtingsindustrie nadat ik mijn eindwerk bij Modular afgewerkt had. Zo ontstond een upcycling product (een ‘oud’ product die een nieuwe functie krijgt).

De opeenvolgende jaren kreeg de hanglamp enkele familieleden zoals de tafellamp, staande lamp, plafond- en muurlamp. Deze zijn allemaal te koop via de shop van Studio Allossa.

Dit jaar kreeg ik naast in het verleden enkele privé projecten, lofts en bruine kroegen de vraag om Bobbies te voorzien in de rooftopbar van het KAS in Tielt.  De pendels hangen boven de bar en de staande lampen staan in de open ruimte. Alle lampen zijn ook te bezichtigen in mijn conceptstore Marktstraat 20 in Izegem.

Geen reactie's

Geef een reactie