Trajecten

Voor starters, bijberoepers, makers & ontwerpers

Deze trajecten zijn er voor de (pre-) starter, starter, up-scaler, maker en ontwerper.

Wil je eerst een plan maken alvorens te starten? (wat ik zeker aanraad!), of wil je jouw product met mij bespreken of ontwerpen en nadien vermarkten? Alle trajecten kunnen apart of in één pakket aangekocht worden. 

Ondernemen

Allossa - Saartje-5_landscape

start your business

In deze 1-op-1 coaching gaan samen op weg. Ben je een (pre-) starter of recent gestart? Dan is deze coaching iets voor jou. Ik ben jouw sidekick doorheen jouw start-up proces. Samen overlopen we jouw businessplan en zetten we alles op een rijtje.

Ontwerpen

START TO ECODESIGN

Met deze guidelines ga je zelf aan de slag met ecodesign. Een werkboek waar je zelf kan kiezen welke ontwerpstrategie je kan gebruiken om het product duurzamer op de markt te zetten.

Vermarkten

START TO SELL

In dit groepstraject leer je over presentatie en verkoop van jouw product in en naar verkooppunten. Samen met andere makers en ontwerpers zitten we rond tafel en overlopen we waar het vastloopt, we sturen bij en leren van elkaar.

Alle trajecten in een?

Dat kan ook. We doorlopen jouw businessplan, dienst of ontwerp en hoe je vermarkt.

meer trajecten....

Wil jij ook de voordelen van ecodesign ervaren?

Wil je streven naar een verminderde milieu-impact en lagere operationele kosten? Een verbeterde merkreputatie en klantloyaliteit dankzij duurzamere producten? 

Toegang tot groenere markten en kansen voor nieuwe zakelijke partnerschappen? Mogelijkheid om te voldoen aan regelgeving met betrekking tot milieunormen en duurzaamheidIk kijk ernaar uit om met uw bedrijf samen te werken en u te helpen bij het nemen van de belangrijke stap naar duurzaamheid en ecodesign.

Samen kunnen we een positieve impact hebben op het milieu en een betere toekomst creëren.

80 tot 90% van de milieu-impact van een product
wordt bepaald in de ontwerpfase.
(Hawken 1999)

Allossa - Saartje-5_web

circulair ondernemen

Met deze 1-op-1 coaching maken we de transitie van lineair naar circulair. Van design thinking over ecodesign t.e.m storytelling. We zetten samen alles in kaart om de volgende wins te bekomen:

  • toegang tot groenere markten
  • connectie met gelijkgestemde stakeholders
  • lagere productiekosten
  • hogere inkomsten
  • verbeterde merkreputatie

Circulair ontwerpen

Je bent een ontwerper/bedenker/ondernemer en wil een product ontwerpen. Je hebt een idee maar kan het zelf niet visualiseren of produceren kortom tot leven brengen. En dat wil je liefst op de meest circulaire manier doen uiteraard! Deze coaching leert je een circulair product te ontwerpen.

 

Hier zit een fiere ambassadeur
van Vlaanderen Circulair

Mocht je hier rechtstreeks terecht komen, dan stel ik mezelf graag nog even voor. Ik ben Saartje Allosserie, multi-gepassioneerde ontwerper en ondernemerIk ontwerp via mijn ontwerpstudio logo’s en producten voor ondernemers, start-ups of merken op de meest circulaire manier. Daarnaast heb ik een conceptstore waar ik die en andere producten verkoop om zo de consument te inspireren met ecodesign en een duurzame levensstijl. 

 

Ik ontwerp en maak ook producten onder mijn eigen naam. Die zijn altijd gebaseerd op hergebruik, recuperatie of natuurlijke materialen en grondstoffen. Mijn eigen ontwerpen kan je hier bekijken. Ik ben zelf de baan opgegaan als ontwerper met mijn producten en weet dat dat voor een creatieveling niet evident is. 

 

Met deze coachingtrajecten help ik makers en ontwerpers op weg om goed voorbereid de markt op te gaan met de meest circulaire oplossing.

In 2023 werd ik geselecteerd door Vlaanderen Circulair om het CAP (Circular Ambassador Program) te volgen. Ik ‘studeerde’ met de andere 49 ambassadeurs af in een tweede lichting om samen met Vlaanderen Circulair de kennis omtrent circulaire economie, en in mijn geval circulair ontwerp, door te geven aan iedereen die mee wil op circulaire golf!

'De circulaire economie is een concept waarbij producten, materialen en hulpbronnen zo efficiënt mogelijk worden gebruikt, hergebruikt en gerecycled, met als doel afval te minimaliseren en een duurzamere manier van produceren en consumeren te bevorderen.'

Nog niet zeker wel traject voor jou het best is of gewoon zin in een losse 1-op-1? Boek dan gewoon een moment in mijn agenda en zien we van daar wel.

DOE DE GRATIS CE SCAN

Dé checklist voor circulaire economie-projecten

Het CE Kompas is een analysetool die aangeeft welke accenten van circulaire economie gelegd worden in een circulair project. Het instrument werd in 2018 ontwikkeld door Vlaanderen Circulair. Het Steunpunt Circulaire Economie zorgde voor de methodologische onderbouwing. Het CE Kompas werd oriënterend uitgetest op projecten die ingediend werden bij Vlaanderen Circulair voor de Open Call Circulaire Stad en Ondernemen ronde 2017.

Het Kompas scoort een circulair project op 2 dimensies: ketenstappen en R-strategieën.

Ga je alleen aan de slag met het CE kompas, hou dan zeker de resultaten bij. Zo hebben we later een basis om op verder te bouwen.

ONTDEK HIER MIJN CIRCULAIRE CASE

Wil je een case in detail lezen, druk dan gewoon op pauze :-).

Vind je geen antwoord hierboven op jouw vraag?