Huis van het kind

Categorie
Consumer, PRODUCT, Speelgoed
Huis van het kind is een samenwerking tussen organisaties die je helpen met kinderopvang, gezondheidszorg, vrijetijdsaanbod, opvoedingsondersteuning, workshops en veel meer.
Ook in Izegem is er een #hvhk. Ze klopten bij Studio Allossa aan omdat ze op zoek waren naar een duurzaam kraamcadeau. Ze geven namelijk aan elke moeder en nieuwgeborene een attentie vanuit het huis van het kind. Daarin zitten ook alle infobrochures met info waar je als moeder terecht kan met je vragen.
Na onderzoek, prototypes en overleg kwamen we terecht bij Noox City Kids. Zij produceren stoffen kinderboeken op biokatoen gedrukt met ecologische inkten ism India waar ze vrouwen ondersteunen via naaiateliers. Daarenboven werken ze enkel per slowboat.
Het boekje kreeg algauw een hoofdpersonage, het eendje (nav Merletje), dat op stap gaat door Izegem. Het eendje verkent Izegem, Kachtem en Emelgem en toont de stad aan onze nieuwgeborene.
Daarnaast is niet alleen het boekje een cadeau dat bewaard zal blijven, ook het doosje is recyceld cardboard en tevens bedrukt met ecologische inkten. De doos bevat verder een katoenen opbergzakje voor speelgoed (een project met Fair&Square), een slabbetje (huis van het kind) en een bamboe tandenborsteltje voor de eerste tandjes.
Alles zit verpakt in een kartonnen doos met papier sticker met QR code waar de ontvanger een rechtstreeks link krijgt met de lokale huis van het kind.
Grote dank aan Pascale Persyn en andere collega’s voor het vertrouwen.
#product #ontwerp #partnerships #lokaalondernemen #duurzaamondernemen #womensempowerment #stadizegem #huisvanhetkind