HVMV

Categorie
CIRCULAIR, Consumer, Meubels, PRODUCT
Tags
berkenhout, game, huis, schuim, spel, teambuilding

Huis v. mentaal vermogen

Voor Alert! bouwden wij letterlijk het huis van mentaal vermogen. Een teambuilding spel om mentaal welzijn preventief aan te kaarten.

Bouwen aan mentaal vermogen werkt aan een cultuurverandering binnen alle sectoren, waarbij mentaal welzijn structureel onderdeel wordt van de bestaande veiligheids- en/of welzijnscultuur.

Deze cultuurshift betekent:

  1. Dat het mentaal welzijn van elk soort medewerker opgenomen is binnen het preventiebeleid van ondernemingen en organisaties.
  2. Zaakvoerders als ook medewerkers bewust omgaan met hun mentale welzijn.
  3. Mentaal welzijn in de verschillende sectoren in een open sfeer kan besproken worden.
  4. Dat het niet enkel blijft bij een analyse, maar er effectief ook gerichte actie ondernomen wordt.

Het welzijnsprogramma is het eindresultaat van een pilootproject dat Alert! uitvoerde voor het kabinet van Minister De Block (FOD Sociale Zekerheid).
Door tien piloottrajecten uit te voeren (waarbij we ons initieel gericht hebben op de bouwsector) konden we ons programma, dat bestaat uit diverse acties, verbeteren – fine tunen – optimaliseren. Hierdoor kunnen we vandaag een programma aanbieden dat werkt en tegemoet komt aan de eigenheid van ieder bedrijf of organisatie.
Tevens garanderen we dat het, met engagement van het bedrijf of de organisatie, werkt. Bij onze eindevaluatie konden we heel mooie resultaten en cijfers voorleggen. Deze worden verder nog gekaderd.

meer info : https://www.bouwenaanmentaalvermogen.be