Porcellum, bio-based outdoor lamp

Categorie
CIRCULAIR, PRODUCT, Verlichting

PORCELLUM

Porcellum is het eindresultaat van een materiaalonderzoek omtrent bio-porselein binnen een BaP (bachelorproef) bij Studio Allossa. Een buitenlamp voor jong en oud geïnspireerd op de natuur.

Met behulp van natuurlijke grondstoffen uit eigen regio maakte ik samen met mijn stagiair Remko aan de hand van eeuwenoude recepten een materie die UV en waterbestendig is. Testen in verschillende weersomstandigheden werden met succes gearchiveerd. Hieruit concludeerden we dat het mogelijk is om het materiaal een lange tijd buiten te houden zonder vervorming te krijgen.

Een combinatie van prototypen met de hand en 3D geprinte mallen leidden tot een tussentijds resultaat. Een hyperbolische parabool bleek niet alleen de lamp een fluïde moderne uitstraling te bezorgen maar ook te zorgen voor stevigheid.

Er zijn drie mogelijke kleurenvariaties in collectie. Blauw staat voor de heldere lucht en water. Geel staat voor de zon en dan is er nog het pure materiaal van het wit bio-porcelein. De kleuren van de lamp in combinatie met het juiste snoer en fitting geeft het geheel een natuurlijke moderne uitstraling voor elk gezin.